Nytt avsnitt av Ullpodden

I Ullpoddens avsnitt 11 har vi besökt Ullforum i Jämtland: Yarns and Barns under deras färgningshelg - Fårum färg. Det gav en massa tankar kring färgning av ull men också en inspiration "en masse" eftersom vi mötte så många spännande människor under helgen, varav några är med i avsnitt 11.

Vi träffar Ingela Fredell som är av de nya ägarna för Ullforum, som kan det här med garn och att spinna. Och Sanna Bodén och Emma Dahlqvist som driver konstprojektet Råw Projects med stöd av konstnärsnämnden. Vi fick också en pratstund med filtmakare och konsthantverkare Siv Anneli Göransson som återvänt till Jämtland efter många år verksam i Uruguay. Ullforums medlemmar växtfärgade, grillade lamm och många seminariedeltagare under ett seminarium om färg där bland annat Nicole Modigh berättade om sina fältstudier kring färg och ull/textilier i Nepal. Vi har ingen intervju med henne men länkar till rapporten på Facebooksidan för Ullpodden.

Vi berättar också om den nya marknadsplatsen för svensk ull som lanseras nu, där du kan köpa och sälja ull från svenska får. och att den inte kostar att använda. Men du kan stödja drift och utveckling genom att bliPatreon eller handla via våra länkar till ett gäng annonsörer som vi själva gillar. Om du ändå handlar till exempel hos Odla, Bokus, Adlibris eller Granngården och gör det via våra länkar istället för att googla, så får Ullpodden en viss provision.

Här hittar du annonsörern

Och sist men absolut inte minst, presenterar vi månadens fårras som är Gutefåret.