Ny riksorganisation bildad för svensk ull

#Ny riksorganisation bildad för svensk ull

Den 6 september bildades Arena Svensk Ull – ekonomisk förening, en ny riksorganisation med målet att öka användningen av svensk ull. Föreningens första stämma hölls på Hushållningssällskapet Västra i Skara. En historisk händelse som samlar företag och organisationer från hela branschen med intresse i den svenska ullen.

I föreningen finns redan alla led representerade; lammproducenter, fårklippare, ullinsamlingsstationer, industri, spinnerier, ullförsäljare, hemslöjd, rådgivning och utbildning. Uppslutningen har varit stor och redan nu har 16 företag och organisationer ansök om och beviljats medlemskap.

Målet med den nya organisationen är att stärka samverkan för svensk ull i alla led och man kommer bland annat arbeta för en fungerade logistik och bidra till lösningar för att möjliggöra insamling, klassificering och försäljning av svensk ull.

– På senare år var det varit ett enormt engagemang för den svenska ullen och det är en stor fördel att vi nu kan samla styrkorna och öka samarbetet, säjer Karin Granström, Hushållningssällskapet Västra, en av drivkrafterna inför uppstarten.

Styrelsen som valdes på stämman har en bred förankring inom hela sektorn. Till ordförande i den nya organisationen valdes Christian Lundell, vd på Nordiska Textilakademin, Borås.

Styrelsen Arena Svensk Ull

Ordförande: Christian Lundell, vd på Nordiska Textilakademin, Borås Kassör: Mats Pettersson, lammproducent och vd på Hushållningssällskapen Gotland Sekreterare: Maria Jacobsson, verksamhetschef Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund Gudrun Haglund-Eriksson, lammproducent i Närkesberg och ordförande i Svenska Fåravelsförbundet Hans Bulthuis, egenföretagare på Ullkontoret Gotland Roger Bush egenföretagare Wålstedts Ullspinneri, Dalafloda, ordförande förening Ullvilja Håkan Johansson, Svenska Fårklipparförbundet Rebecca Josefsson, produktingenjör på Woolpower AB, Östersund

För mer information, kontakta:

Karin Granström, Hushållningssällkapet Västra Mobil: 070-257 67 60 karin.granstrom@hushallningssallskapet.se

Christian Lundell, ordförande Arena Svensk Ull Mobil: 0739-602626 christian@nordiskatextilakademin.se