Möt Sandra Ottersten 18 juni

Möt Sandra Ottersten - Det giftfria livet med ull och naturmaterial för bädd och säng

"Allt började för ganska många år sedan. När jag först började läsa ingredienslistan för både mat, smink och hudvårdsprodukter. Många timmar har gått åt till läsning över vad olika ämnen gör och vad man kan byta ut dem mot som är mer naturligt för både människa och miljö. När vi skulle investera i en säng var det alltid någon egenskap jag var tvungen att kompromissa om; svensktillverkat ekologiskt? Jag hittade endast något projekt jag kunde följa, men inget färdigt. Det dök plötsligt upp en möjlighet att få kontakt med en hantverkare i Paris, Omar, som ville se yrket leva vidare. Jag tog ledigt från mitt skrivbordsjobb för att åka dit och gå i lära. Att gräva i lös ull med mina hantverkslängtande händer tog mig till ett beslut att gå vidare med att kunna ta hantverket till i Sverige.

Först på fritiden, men orderboken växte och leveranstiden förlängdes, så jag satsade på heltid. Efter läran och drömmen om att stolt föra yrket vidare, kan vi nu erbjuda lokalt tillverkade madrasser med färre kompromisser om material. Med vår uppskalning till hösten kan vi snart ge er hela interiörer fyllt med ull från hängivna fårägare i södra skandinavien."'

Så berättar Sandra Otterstren som driver företaget Swedish Wool Mattress Company. Foto: Anna Sigge

Möt Sandra i webinariet 18 juni där hon berättar mer om det giftfria livet och hur ullen passar in i det konceptet. Särskilt kommer hon att prata om ullen till de bäddmadrasser som hon skapar enligt den franska hantverkstraditionen.

Läs mer och boka här