Lär dig mer om fårets och ullens historia

Möt Liselotte Öhrling - Om fårets och ullens betydelse i människans historia

Det andra tillfället i webinarieserien Den underbara ullen är den 24 april 19.00 Då får du träffa Liselotte Öhrling som är arkeolog, museipedagog och ullfantast. Hon går just nu en utbildning vid Hantverksakademin i Stockholm till att bli ullrådgivare. Genom sitt intresse för historiska textila tekniker kom hon i kontakt med ull och får för 14 år sedan, och har inte kunnat släppa det sedan dess. Idag har hon egna får, håller workshops och föredrag och brinner för att sprida kunskap om ullens förträfflighet, både historiskt, idag och in i framtiden.

Fåret är utan tvekan det djur som har format människans tillvaro mest under de senaste 10 000 åren. Detta vänliga djur har inte bara gett oss mat och kläder. Det har med sin ull bidragit till allt ifrån upptäcktsresor, till konst, sånger och kyrkor. Utan ull ingen renässans, ingen Columbus till Amerika, inga vikingaskepp över haven. Utan ull ingen civilisation!

Webinariet ger en överblick över fårets och ullens historia och vad detta fantastiska djur har bidragit till. Om du inte uppskattade ullen innan, så lär du göra det nu.

Läs mer och anmäl dig här!